Forest pelet

Forest Alfa Plam d.o.o. se bavi proizvodnjom drvenog peleta. Sirovina koja se koristi u proizvodnom procesu je najboljeg kvaliteta i nabavlja se od proizvođača koji prate i poštuju plansku seču šuma kako bi očuvali ravnotežu u prirodi ovog šumom i zelenilom bogatog kraja.
Pelet koji se proizvodi u fabrici Forest Alfa Plam d.o.o. sadrži mešavinu dve vrste sirovina: 90% bukove i 10% borove sirovine. Pomenutom mešavinom drvene sirovine, uspevamo da dobijemo najkvalitetniji pelet, sa energetskom vrednošću većom od 5 kWh/kg.
Pelet u fabrici Forest Alfa Plam d.o.o. se pakuje u dve varijante: džakovi od 15kg za domaćinstva i džambo vreće od 1000kg za industrijsku upotrebu.
 

Karakteristike peleta

Toplotna vrednost

> 18 MJ/kg

Gustina

> 1,12 kg/dm3

Sadržaj vode

do 8%

Sadržaj pepela

približno 1%

Dužina

do 40mm

Prečnik

6mm


Korišćenjem peleta kao goriva za grejanje, pored visokog stepena iskorišćenosti prilikom sagorevanja, dobija se i komoditet jer pelet ne zauzima veliki skladišni prostor a zahvaljujući i proizvođačima kotolova na pelet samo upravljanje temperaturom u prostorijama je potpuno automatizovano.

Najveći uspeh kada je reč o proizvođačima kotlova i peći na pelet na našim prostorima postiže Alfa Plam AD Vranje


U pogledu kvaliteta, procenta iskorišćenosti kao i dizajna daleko prednjače u ovom delu Evrope, tako da naša topla preporuke jeste kombinovanje našeg drvenog peleta visoke kalorijske vrednosti sa pećima velike stope iskorišćenosti kako biste zimu dočekali u prijatnom ambijentu toplog doma.